Eerste vacatures 100-banenplan ingevuld

27-02-2017

Op maandag 27 februari hebben wethouder Henk Wessel (AB) en Hessel Joustra van de Bedrijvenkring Elburg (BKE) twee werknemers in het zonnetje gezet. Judith Allema en Peter Vierhuis hebben via het 100-banenplan van Bedrijvenkring Elburg en de gemeente Elburg een baan gevonden. Dit plan is vorig jaar in november gelanceerd en heeft als doel om binnen één jaar 100 nieuwe, duurzame banen te creëren binnen de gemeente Elburg. Daarbij richten de deelnemende bedrijven zich ook op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente Elburg draagt € 25.000 bij aan het project.

Wethouder Henk Wessel is blij met de eerste plaatsingen: “Dit is allereerst fantastisch nieuws voor de mensen die weer aan de slag kunnen. Dat de economie aantrekt is duidelijk merkbaar en met dit plan zetten we er ons gezamenlijk voor in dat iedereen hiervan kan profiteren. Want omdat we ook mensen die moeilijk aan werk kunnen komen bij het 100-banenplan betrekken, slaan we meerdere vliegen in één klap.”

Passend werk
Judith Allema is aan de slag gegaan als administratief medewerker voor de materieeldienst van Van Gelder. Peter Vierhuis is werkzaam bij De Groot installaties, als werkvoorbereider en magazijnbeheerder. De grootte van het project en de samenwerking tussen de bedrijven en de gemeente Elburg maken het 100-banenplan uniek.

100banenplan foto gemeente

Henk Wessel “Het initiatief dat de Bedrijvenkring Elburg heeft genomen werpt al snel z’n vruchten af. Een bijkomend voordeel is dat de bedrijven kunnen samenwerken bij het creëren van passend werk. Iemand kan bijvoorbeeld als klusjesman bij meerdere werkgevers in dienst komen, waardoor een fulltime baan ontstaat. Daarmee halen we mensen uit de uitkering.”

Ook Hessel Joustra, één van de kartrekkers namens de Bedrijvenkring Elburg, is enthousiast: “Dit plan levert voor alle partijen voordelen op. We kunnen veel vacatures invullen met mensen die daarmee weer in hun eigen inkomen kunnen voorzien, terwijl de gemeente Elburg minder uitkeringen hoeft te verstrekken. Daarom hopen we dat veel Elburger bedrijven zich aansluiten bij het 100-banenplan.”

Belangstellende ondernemers en werkzoekenden kunnen contact opnemen met de gemeente Elburg of met de BKE via info@bedrijvenkringelburg.nl. Daarbij is het niet noodzakelijk om lid te zijn van de bedrijvenkring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste nieuws

Unieke Schildersklas in Elburg

ELBURG – 100 Banenplan Elburg is in samenwerking met Blaauw Perioverf, Gemeente Elburg en het Nuborgh College Oostenlicht gestart met een schildersklas. De 8 kandidaten uit de gemeente Elburg, Nunspeet en Ermelo krijgen de kans om opgeleid te worden tot schilder met als einddoel een jaarcontract bij het schildersbedrijf. De eerste 5 weken krijgen de deelnemers een aantal theorie,- […]

© 2019 powered by DevRepublic