Profiel leerling schilder

19-03-2018

boven
onder

Dit opleidingstraject is een initiatief vanuit het 100 banenplan van de Bedrijvenkring Elburg. Bij dit opleidingstraject zijn bovenstaande partijen betrokken. De bedrijvenkring Elburg streeft met het 100 banenplan naar werk voor iedereen, waarbij niets of niemand uitgesloten wordt. We zoeken hierin nauwe samenwerking met de 3 o’s (overheid-gemeente /ondernemers en onderwijs). Met dit leertraject willen we een brug slaan tussen werkzoekenden en het tekort aan goed opgeleide schilders in de schildersbranche.

Als je dit leertraject hebt doorlopen kun je in dienst treden bij Blaauw Perioverf, een gerenommeerd schildersbedrijf met doorgroeimogelijkheden zoals het volgen van een BBL-opleiding tot schilder.

Wat kun je verwachten als leerling schilder?

Als leerling schilder ben je altijd samen aan het werk met een ervaren schilder en volg je theorielessen op het Nuborgh College in Elburg. In de praktijk volg je de aanwijzingen op van de ervaren schilder en sta je onder permanent toezicht. De ervaren schilder geeft je gedetailleerde werkopdrachten zodat volkomen duidelijk is wat je te doen staat. Het is de bedoeling dat je door deze combinatie van leren en werken de kneepjes van het schildersvak leert.

Voordelen van het beroep leerling schilder

– Veel contact met verschillende mensen op ieder niveau

– Een echt vak leren

– Leuk en afwisselend werk doordat je vaak op verschillende opdrachten werkt

– Doorgroeimogelijkheden naar het vak Onderhoudsschilder

– Vaak een individueel afgestemd scholingsplan

Wat kun je verwachten?

Als leerling schilder is het de bedoeling dat je binnen een afzienbare tijd alle kneepjes van het schildersvak gaat beheersen. Gedurende het opleidingstraject ga je leren in de praktijk en krijg je theorieles zoals materiaalkennis en veiligheid. Als leerling schilder ben je verantwoordelijk voor voorbewerkte ondergronden. Je maakt objecten geschikt voor afwerking door de schilder. Dit doe je door schuren, plamuren en gronden van ondergronden. Ook help je mee met het plaatsen en opruimen van klim- en steigermateriaal en het schoonmaken van materieel en opruimen van de locatie waar jullie aan het werk zijn. Worden jullie voornamelijk ingezet in de woningbouw dan word je ’s-morgens heel vroeg opgehaald door je ervaren collega. Jullie gaan dan met de (bestel-) bus naar de werklocatie. Je ervaren collega geeft je duidelijke werkopdrachten die je zo goed en snel mogelijk uitvoert. Je ervaren collega beoordeelt je werk na afloop. Je toont uiteraard respect tegenover opdrachtgevers en collega’s. Worden jullie voornamelijk ingezet om bij particulieren te schilderen dan zijn jullie het visitekaartje van de onderneming. De ervaren schilder voert het gesprek met de opdrachtgever en stelt zo nodig de offerte op. Je voert materialen, gereedschappen en afval aan en ook af. Je helpt bij het neerzetten en afbreken van het steiger- en klimwerk. Je schuurt het houtwerk en je grondt. Is iets niet duidelijk vraag je om raad bij je ervaren collega.

Wat vragen we van jou?

Het is een pré als je over enige schilder ervaring beschikt bijvoorbeeld doordat je thuis weleens wat hebt geschilderd.

Het opleidingstraject leerling schilder is iets voor jou wanneer:

– Je nauwkeurig bent

– Je altijd kwaliteit wilt leveren

– Je geen hoogtevrees hebt

– Je representatief en communicatief vaardig bent

– Je fysiek sterk en gezond bent

– Je een rijbewijs B of BE hebt of bereid bent dit te halen

– Je goed kunt luisteren en snel nieuwe dingen kunt leren

– Je opdrachten en aanwijzingen aan wilt nemen

– Je zowel binnen als buiten werkzaamheden wilt verrichten

– Je 100% inzet toont

Je bent samen met je ervaren collega het visitekaartje van het bedrijf en je wilt altijd mooi werk afleveren.

Welke opleiding heb je nodig voor de functie leerling schilder?

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig voor dit opleidingstraject.

Met een lbo of vmbo-opleiding kun je al leerling schilder worden.

Een rijbewijs is nog niet nodig maar wel handig.

Het opleidingsprogramma:

Het opleidingstraject is opgesteld in samenwerking met het Nuborgh College en vinden plaats op de locatie Oostenlicht van het Nuborgh College.

De opleidingsdagen zijn als volgt:

  • Woensdagmiddag 23 mei a.s.
  • Maandagochtend 28 mei a.s.
  • Woensdagmiddag 30 mei a.s.
  • Maandagochtend 4 juni a.s.
  • Maandagochtend 11 juni a.s.
  • Maandagochtend 18 juni a.s.
  • Woensdagmiddag 20 juni a.s.
  • Maandagochtend 25 juni a.s.

Doorgroeimogelijkheden

Als je goed werk verricht als leerling schilder is er een grote kans dat je een aanstelling wordt aangeboden. Je werkgever zal met jou een individueel scholingsplan samenstellen om je zo snel mogelijk in te kunnen zetten als zelfstandig onderhoudsschilder.

Vervoer

Een rijbewijs is in eerste instantie niet noodzakelijk. Je wordt opgehaald door je collega wanneer je op locatie werkt of je bereikt je werkplek met de fiets of openbaar vervoer.

Voorlichtingsbijeenkomst:

Op 27 maart a.s. van 13.00 -15.00 uur vindt er een bijeenkomst plaats op het Nuborgh College, Kruidenlaan 1 te Elburg. Tijdens deze bijeenkomst wordt er uitleg gegeven over het scholingstraject, kun je in gesprek om na te gaan of het scholingstraject voor schilder bij je past en kun je je aanmelden.

Aanmelden en informatie:

Voor nadere informatie of om je aan te melden voor de voorlichtingsbijeenkomst kun je een mail sturen naar d.van.bennekom@bedrijvenkringelburg.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste nieuws

Unieke Schildersklas in Elburg

ELBURG – 100 Banenplan Elburg is in samenwerking met Blaauw Perioverf, Gemeente Elburg en het Nuborgh College Oostenlicht gestart met een schildersklas. De 8 kandidaten uit de gemeente Elburg, Nunspeet en Ermelo krijgen de kans om opgeleid te worden tot schilder met als einddoel een jaarcontract bij het schildersbedrijf. De eerste 5 weken krijgen de deelnemers een aantal theorie,- […]

© 2019 powered by DevRepublic