100 Banenplan

Het 100 banenplan voor de Gemeente Elburg is van start gegaan! Dit plan, ontwikkeld door de Bedrijvenkring Elburg, heeft als doel om binnen 1 jaar 100 nieuwe, duurzame banen te creëren binnen de gemeente Elburg. Daarbij wordt niets of niemand uitgesloten. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden hierbij betrokken.

Tijdens de aftrap op het gemeentekantoor van Elburg is samen met het College, diverse betrokken ambtenaren, de Bedrijvenkring Elburg, mensen uit het onderwijs maar vooral de lokale ondernemers een ambitieus maar realistisch plan uitgerold. Diverse grote en kleinere werkgevers zoals Biohorma, Aannemingsmaatschappij Van Gelder, Prins Bouw, Installatiebedrijf HulstFlier, Softwarehuis Ifective, Van Zon Arbeidsbemiddeling, De Groot Installatiegroep, PM3O, Uitzendbureau Regiowerk en Inclusief Groep sloegen tijdens een inspirerende bijeenkomst de handen ineen om invulling te geven aan het 100 banenplan.

Samen maken we het waar

De initiatiefnemer Hessel Joustra, bestuurslid van de Bedrijvenkring, benadrukt dat duidelijk moet zijn welke voordelen er voor ondernemers zijn te behalen. ‘Neem bijvoorbeeld het gebrek aan technisch personeel. Ondersteuning bij het opleiden of omscholen van kandidaten draagt bij aan een oplossing. Die ondersteuning kan de gemeente geven maar dat moeten we wel van elkaar weten. We willen een omgeving creëren waarin duidelijk is wat er verwacht wordt en wat er te halen is’. Wethouder Henk Wessel is ook erg enthousiast over het initiatief en stroopt voor dit initiatief graag de mouwen op. ‘Samen maken we het waar in Elburg’.

Deelnemer worden van het 100 banenplan?

Bent u als ondernemer geïnteresseerd in deelname aan het 100 banenplan? Neemt u dan contact op met Debby van Bennekom, projectleider 100-Banenplan van de Bedrijvenkring Elburg via d.van.bennekom@bedrijvenkringelburg.nl

Video

Video van de bijeenkomst 100 Banenplan Elburg:

Foto’s

Een kleine impressie van de 100 Banenplan meeting:

04 (10) 06 (11) 10 (11) 17 (7) 25 (5) 28 (4)

Laatste nieuws

Unieke Schildersklas in Elburg

ELBURG – 100 Banenplan Elburg is in samenwerking met Blaauw Perioverf, Gemeente Elburg en het Nuborgh College Oostenlicht gestart met een schildersklas. De 8 kandidaten uit de gemeente Elburg, Nunspeet en Ermelo krijgen de kans om opgeleid te worden tot schilder met als einddoel een jaarcontract bij het schildersbedrijf. De eerste 5 weken krijgen de deelnemers een aantal theorie,- […]

© 2020 powered by DevRepublic